Blues van Ian Siegal Band

8 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ian Siegal behoeft geen introductie. Bestempeld als 'The Voice of Contemporary Blues' heeft deze Engelsman zijn opmars reeds enkele jaren geleden ingezet. Op vrijdag 15 november staat deze bluesgitarist met band in Podium De Kelder. Support van de avond is het bluesduo The Veldman Brothers Stripped.

Vele Europese en Amerikaanse vermeldingen en onderscheidingen zijn het resultaat van een onstuitbare inzet gecombineerd met uniek talent. Met band brengt hij een opzwepende, intense avond blues-, rock- en rootsmuziek. Zijn wieg stond in Farnborough, Hampshire Zuid-Engeland. Met als muzikale herinneringen Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis en Chuck Berry ontwikkelde Ian een sterke interesse voor bluesmuziek en aanverwante muziek. Muddy Waters is voor hem de ultieme 'blues god', Johnny Cash, Gene Vincent, Eddie Cochran en Hank Williams noemt hij zijn godfathers.

Met Buddy Guy en B.B. King op de achtergrond leerde Ian Siegal zichzelf gitaar spelen door hun licks te kopieren. Siegal woonde een tijdje in Berlijn waar hij veel speelde puur om te overleven, een blueservaring die in zijn muziek terug was te horen. Om meer te kunnen spelen keerde Ian terug naar Engeland waar inmiddels een gezonde bluesscene was ontstaan. Zijn eerste bandje werd vernoemd naar een nummer van Tom Waits genaamd Mr. Siegal, zijn naam was geboren. In London werd de Ian Siegal van vandaag geboren, een rasartiest met de blues in zijn aderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie