Burgemeester bezoekt 65-jarig bruidspaar Dogger-Krotje

8 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT- De heer Dogger en mevrouw Dogger-Krotje zijn op dinsdag 12 november 65 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar op die dag daarom een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Dogger-Krotje kennen elkaar al sinds de lagere school in Oosterend op Texel. Het echtpaar heeft elkaar het jawoord gegeven op 12 november 1948. Zij hebben vier kinderen, allen zoons, gekregen. Verder hebben zij zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Het achtste achterkleinkind is op komst. Sinds 1963 wonen ze de heer en mevrouw Dogger-Krotje in Amersfoort.

De heer Dogger heeft verschillende banen gehad. Autorijden vond hij het leukst en daarom is hij na zijn dienstplicht in dienst gegaan als beroepsmilitair waar hij de functie chauffeur en rijinstructeur op wielvoertuigen en tanks had. De laatste jaren voor zijn pensionering was hij eerstverantwoordelijke voor het rollend materieel.

Mevrouw Dogger-Krotje heeft huishoudelijk werk gedaan en later zorgde zij voor de kinderen.

De heer en mevrouw Dogger-Krotje hebben samen jaren op een zangkoor gezeten en zij zijn actief geweest voor de kerk, waarvoor zij recentelijk door de kerk gedecoreerd werden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie