Opnamestudio en oefenruimtes opengesteld voor muzikaal Amersfoort

7 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Culturele jongerenstichting Per Expressie toont zaterdag 16 november haar nieuwste trots: de Bandbunker. De open dag staat in het teken van de zelfgebouwde, professionele opnamestudio. Daarnaast kan er ook een kijkje genomen worden in de twee oefenruimtes, die al een tijdje in gebruik zijn door Amersfoortse bandjes.

Joris Postulart, sinds februari 'Sjef Sjef' bij Per Expressie, is enthousiast: ,,Tot voor kort wist niemand dat hier een studio zat, maar als ik hem laat zien aan muzikanten vallen hun monden meestal ver open van verbazing. Enkele bands hebben er al opgenomen, maar sinds kort is hij echt helemaal af. Daar zijn we natuurlijk trots op en blij mee. Ik kan niet wachten om hem aan de wereld te laten zien."

In 2006 bouwde Per Expressie een eerste versie van de Bandbunker, maar deze moest vanwege een bodemsanering al snel gesloopt worden. Sinds 2011 is de huidige Bandbunker, op honderd meter afstand van thuisbasis Perron Expressie, in gebruik. ,,We organiseren als Per Expressie diverse festivals en evenementen, waar lokale jonge artiesten op het podium staan. Met de opnamestudio bieden we hun nu ook een betaalbare, toffe omgeving waar we al het talent de ruimte kunnen geven", aldus Postulart. ,,We hebben de apparatuur en kennis in huis om hoogwaardige opnames te kunnen maken. Onze huisproducers Erwin Palper en Frank de Jong zijn een ideaal team, maar artiesten kunnen ook hun eigen producer meenemen als ze dat willen."

De open dag op zaterdag 16 november start om 14.00 en duurt tot circa 19.00. Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom om gedurende de middag een kijkje te nemen en zelfs een stukje te spelen. Om 16.00 uur is er een centraal moment met een welkomstwoord vanuit Stichting Per Expressie. De hele dag door zijn er rondleidingen, oefenen bands en kunnen bezoekers zelf achter de knoppen zitten in de studio. De Bandbunker bevindt zich op de Wagenwerkplaats (Soesterweg 334), vlak achter het centraal station van Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie