Film over kwart eeuw Kattenbroek

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - In september werd het 25-jarig bestaan van de bijzondere architectuurwijk gevierd met allerlei activiteiten. Programmamaker en oud-Kattenbroeker Rob Smulders maakte speciaal voor het jubileum een film. Op zondag 10 november wordt om 16.00 uur de film '25 jaar Kattenbroek' vertoond in Het Brandpunt, aan de Laan naar Emiclaer 101.

Stedenbouwkundige Ashok Bhalotra, oud-wethouder Fons Asselbergs en directeur van voormalige woningcorporatie SCW Henk van den Broek blikken in de film terug op de ontwikkeling van 'hun' wijk. Ook bewoners, van jong tot oud, laten weten wat zij van Kattenbroek vinden.

Voorafgaand aan de film '25 jaar Kattenbroek' wordt een film vertoond van 25 jaar geleden, waarin de genoemde heren voor de bouw van de wijk vertellen over hun droom. Beide films duren zo'n 20 minuten.

Heino Abrahams, destijds projectleider vanuit de gemeente, houdt een inleiding. De film '25 jaar Kattenbroek' en de film van 25 jaar geleden zijn binnenkort te koop in de webwinkel van Archief Eemland, www.archiefeemland.nl/webwinkel.

Meer informatie over 25 jaar Kattenbroek en een overzicht van de activiteiten die hebben plaatsgevonden op www.facebook.com/25jaarkattenbroek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie