Politie meldt 23 woninginbraken afgelopen week

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de afgelopen week werd volgens de politie 23 keer ingebroken in Amersfoort.

In de wijk Kruiskamp werd drie maal ingebroken. Alle inbraken vonden aan de achterkant van de woning plaats. Twee keer vond de inbraak plaats bij een raam: éénmaal was sprake van openbreken en één keer ingooien. Bij de derde inbraak bleef het bij een poging, waarbij er schade zat aan de deur.

De twee voltooide inbraken vonden plaats in de nacht van zondag op maandag. De poging heeft een brede pleegtijd: tussen dinsdag en woensdag.

Ook in de wijken Soesterkwartier en Leusderkwartier werd drie keer ingebroken. In Soesterkwartier viel op dat de inbraken aan de achterkant plaatsvonden in de nachtelijke uren. In het Leusderkwartier werd op vrijdagnacht ingebroken. Hier werd eenmaal ingeslopen via de achterdeur, bij de andere twee inbraken werd er gebroken aan de voordeur en het achterraam.

Een 30-jarige man uit Amersfoort is aangehouden voor een woninginbraak op 12 juni dit jaar in Eemnes.

De dagen worden korter. Dat geeft inbrekers langer de kans om onopgemerkt hun gang te gaan. In deze periode wordt in Nederland - en dus ook in het gebied Eemland - vaker ingebroken dan gemiddeld. De politie houdt extra toezicht in de wijken of buurten waar het aantal (pogingen) inbraken toeneemt om de pakkans van inbrekers te vergroten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie