Scenecs geeft de kunst door

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Hoogtepunt van het Scenecs Film Festival is ook dit jaar het Grand Gala. Deze avond wordt dit jaar door niemand minder dan Victoria Koblenko (onder andere bekend van series als Feuten en Goede Tijden Slechte Tijden) gepresenteerd.

Het Grand Gala is een avond vol glitter en glamour. Met optredens van onder meer de dansgroep The Ultimate Escape, Renske van Endel en de Utrechtse Studenten Bigband. Het Grand Gala is ook een avond vol spanning voor alle debuterende filmmakers. Want dan worden ook de Dutch Golden Stone Awards, de Scenecs filmprijzen, uitgereikt. Deze awards zijn bestemd voor de winnaars in de categorieën documentaire en fictie. De oeuvreprijs van 2013 gaat naar Dave Schram en Maria Peters. Als afsluiting vindt er een afterparty plaats, waar een bekende Nederlander als dj de muzikale aankleding verzorgd. Dit feest gaat door tot in de late uurtjes.

Filmen met mobiel

Wie wil leren films te maken met een mobiel kan meedoen aan de workshop 'how to make a one minute film', tijdens het Scenecs Film Festival. Voor de filmliefhebber is er ook de workshop 'films anders bekijken'. Ook voor filmmakers heeft Scenecs educatieve activiteiten geprogrammeerd; zoals een masterclass casting en een masterclass pitching.

Masterclass casting

Onder leiding van Maria Peters en Dave Schram kan iedereen deelnemen aan een masterclass casting. Voor de casting van hun laatste film Spijt! hadden zich 12.863 jongeren opgegeven, waarvan er drieduizend voor de casting zijn gevraagd. Hoe vind je tussen al die duizenden kandidaten de juiste acteur? Hoe kun je als regisseur of als producent het beste casten? Hoe krijg je in korte tijd, toch een goede indruk van een kandidaat? Deze masterclass is voor filmmakers die zich willen bekwamen in het casten van de juiste acteurs. Voorafgaand aan de masterclass wordt Spijt! vertoond, de meest recente film van Dave Schram die in de bioscoop de platina-status haalde.

Masterclass pitching

In vijf minuten de kern van een verhaal vertellen is te leren tijdens de masterclass pitching met veel praktische tips om de theorie direct in de praktijk toe te kunnen passen. In de Pitch-sessie krijgen geselecteerde makers de mogelijkheid om in vijf minuten hun concept voor een fictie film of documentaire te presenteren aan een pitch-panel bestaande uit gevestigde filmmakers onder wie André van Duren en Hans de Wolf.

De masterclasses zijn speciaal voor filmmakers, de workshops voor het reguliere publiek. Locatie is de Bibliotheek aan de Zonnehof 12. Exacte tijden, locaties en oaanmelden kan via www.scenecs.com, onder educatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie