RC Eemland verdiende meer

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de rugbyers van RC Eemland stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen LRC DIOK uit en in Leiden op het programma. Een geduchte concurrent in de strijd om een plaats in de kampioenspoule.

De Amersfoortse ereklasser ging door omstandigheden zonder vier basisspelers van start en kreeg al direct te maken met een fel spelend DIOK dat veel druk uitoefende op de verdediging van Eemland. Alhoewel Leiden middels een vroege penalty op een 3-0 voorsprong kwam, wist Amersfoort (Jost de Graaf) kort daarna eveneens een penalty te verzilveren, wat een 3-3 tussenstand opleverde. Op het middenveld werd door beide teams een zware slag geleverd die halverwege de eerste helft resulteerde in de 3-6 voorsprong voor Eemland. Korte tijd later wist de Amersfoortsefly half MitchMcGahaneen try te drukken die echter door de scheidsrechter werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding. Met voor de rust nog een benutte penalty voor de thuisploeg, betekende een 6-6 ruststand. Pas in de tweede helft kon Amersfoort weer beschikken over zijn vier basisspelers die op de heenreis in het verkeer kwamen vast te zitten. Die konden direct vol aan de bak want de zware eerste helft had fysiek zo zijn tol geëist. Dat betekende vervolgens dat DIOK in die fase heerste op het veld en daarbij Eemland dwong tot het maken van fouten. En dat betekende dan ook na korte tijd de 11-6 voorsprong voor de thuisploeg. Maar een goed benutte penalty van de Graaf bracht Eemland terug naar 11-9 en was er nog van alles mogelijk. Zelfs ook nog toen DIOK kon uitbreiden naar 14-9. Met nog een achttal minuten op de klok werd wederom een try van Amersfoort afgekeurd en was het DIOK dat vanuit een rommelige situatie wist te scoren (19-9). In de slotminuten wist wederom de Graaf te scoren wat het voor Amersfoort verdiende bonuspunt opleverde (einduitslag 19-12). Teleurstellend voor RC Eemland dat recht had op meer.