Huis van Bartels genomineerd als Groen Dichterbij Icoonproject

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Groen Dichterbij maakt bekend welke 33 groene buurtprojecten genomineerd zijn voor de titel Groen Dichterbij Icoonproject 2014. Uiteindelijk ontvangt in iedere provincie één initiatief de titel, steun van een professioneel team en een financiële bijdrage van maximaal 20.000 euro. In Amersfoort is het Huis van Bartels genomineerd.

Het Huis van Bartels is een tijdelijk project waar een leegstaand gebouw met buitenruimte nu als buurtontmoetingsplek wordt gebruikt, waar allerlei groene activiteiten voor de buurt worden georganiseerd.

Op zaterdag 23 november tijdens het grote Groen Dichterbij Event in Amersfoort presenteren alle genomineerden hun project op een interactieve markt. Een vakjury onder leiding van Theo van Oosten, plaatsvervangend directeur Oranje Fonds, beslist welke projecten de titel Icoonproject 2014 mogen dragen.

Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het 'vergroenen' van hun omgeving. 'Groen' is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van digitale uitwisseling, het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te stimuleren zelf aan de slag te gaan.

Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie