Dancefeest Summer Energy primeur voor Amersfoort

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Volgend jaar, op zaterdag 31 mei, beleeft de stad het eerste grootschalige mainstream dance event Summer Energy geheten. Een idee van initiatiefnemer Jan Kramer. ,,Met een inwonersaantal van 150.000 is Amersfoort een bruisende stad in het midden van het land waar cultuurgoed hoog in het vaandel staat. Volgens de bevolkingsopbouw zijn er ongeveer 40.000 jongeren in deze groeistad en regionaal twee keer zoveel. Maar zij delven het onderspit als het gaat om spraakmakende activiteiten en evenementen. Ofwel 'het is een blinde vlek op onze kaart', zoals een gemeenteambtenaar het letterlijk verwoordde toen ik mijn plan ontvouwde."

door Bert Vos

Naast de gemeente heeft Kramer ook andere partijen kunnen interesseren in dit grote dansevenement waar tien dj's hun muziek gaan draaien. ,,Ik werk samen met Endure Design voor de vormgeving en Marketing Guys voor de social media, belangrijk om deze doelgroep te bereiken. Aangezien het feest in Vathorst op het terrein naast de Ikea aan de Hamburgweg wordt gehouden, heb ik ook contact gelegd met Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) die de grond gaat bewerken." Met studenten van de Hogeschool Utrecht worden ideeën uitgewisseld en zestig vrijwilligers gaan zich voor de Amersfoortse primeur inzetten. Om te kijken hoe het echt moet is Kramer zelfs naar Ibiza geweest om Armin van Buuren te zien optreden.

De dance-industrie viert mondiaal hoogtijdagen met Nederland als koploper merkt de organisator op, waarbij visuele effecten op het podium en lichteffecten een belangrijke rol spelen voor een brede amusementswaarde. Want met alleen plaatjes draaien kom je er tegenwoordig niet meer. ,,Het is een belangrijk exportproduct geworden, waarbij wij voorop lopen. Drie of vier Nederlandse dj's zitten zelfs in de wereldtop-10. Ik wil op dit evenement lokale talenten ook een kans geven zich te profileren en hun muziek ten gehore te brengen. Zodat er misschien een schitterende carrière en succes voor hen in het verschiet liggen."

De organisatie is blij met het terrein aan de rand van de nieuwbouwwijk. Eerst werd er aan Park Schothorst gedacht, maar dat viel af wegens geluidshinder. De tweede optie was De Bokkeduinen maar dat was te bewerkelijk wegens het omzetten van de grond tot een festivalterrein en het weer in de oude staat brengen. De uiteindelijke keuze heeft veel open ruimte en genoeg parkeerplaatsen. Deze eerste keer worden 2500 tot 3000 bezoekers verwacht. Het thema is, waar de titel al naar verwijst, 'energie'. ,,Het moet voor iedereen een spetterende ervaring worden waarbij men inspiratie en energie opdoet en gelukkiger weggaat aan het einde van het feest," aldus Kramer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie