Raadslid Adli stapt uit PvdA Amersfoort

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Gemeenteraadslid Said Adli is per direct uit de PvdA in Amersfoort gestapt. ,,Dit besluit is het resultaat van een langere periode waarin ik mij in toenemende mate niet meer heb kunnen vinden in de PvdA. Uiteindelijk ben ik tot de slotsom gekomen dat de partijideologie niet meer overeenkomt met de wijze waarop ik tegen het bedrijven van politiek aankijk", aldus Adli.

De ophef die na de dood van Ramon Smits Alvarez is ontstaan, is niet de hoofdreden van zijn vertrek, maar Adli zegt dat de gebeurtenissen van de laatste tijd zijn gevoel van onvrede hebben versterkt. ,,Ik voel mij verantwoordelijk als gekozen volksvertegenwoordiger en wil graag mijn beloften aan mijn kiezers nakomen. Ik heb besloten om met ingang van heden voorlopig door te gaan als eenpersoonsfractie onder de naam Fractie Adli." Said Adli was sinds maart 2006 raadslid voor de PvdA.

,,In de komende tijd ga ik in alle rust en ongebonden beraden op mijn politieke richting en toekomst. Het is voor mij een moeilijke en zware beslissing geweest om de fractie te verlaten en mijn lidmaatschap op te zeggen. Ik kijk op een mooie periode terug. Ik kan nog wat betekenen voor de Amersfoortse politiek. Ik wil me vooral profileren op de beleidsterreinen waarover ik ook namens de PvdA-fractie het woord voerde op het gebied van wijkontwikkeling, jeugdzorgonderwijs, werkgelegenheid maar ook op het gebied van armoedebeleid."

,,In 2004 ben ik lid geworden van de landelijke PvdA. Vanaf 2006 ben ik toegetreden tot de fractie van de PvdA in Amersfoort. Een periode die voor mij belangrijk is geweest en waarin ik mij politiek heb kunnen ontwikkelen tot de persoonlijkheid die ik nu ben.

Natuurlijk, hoop ik dat er begrip zal zijn voor mijn besluit en respect voor mijn keuze. Vooral omdat wij als raad weliswaar ieder met zijn eigen motivatie en ieder op zijn eigen manier het gezamenlijk doel hebben het beste te willen voor Amersfoort, haar inwoners en de toekomst van onze stad."

Fractievoorzitter Edwin Hinloopen: "De PvdA Amersfoort betreurt het moment van opstappen van Said Adli en vindt het jammer niet als volledige fractie deze raadsperiode te volbrengen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie