Het heel eigen groepsgeluid van The NOO Ones

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zes solisten die nauwelijks soleren, maar vol gaan voor het samenspel. Dat uitgangspunt zou iedere manager in welke bedrijfstak dan ook moeten omarmen. Rendement en plezier op de werkvloer verzekerd.

De zes mannen van The NOO Ones zweren ieder voor zich wel bij hun eigen instrument. Het zijn tenslotte de klanken die de muziek maken. Een op papier welhaast onmogelijke combinatie van bijvoorbeeld een concertina (een soort trekzak) met een Indiase viool of een bassax met een shakuhachi (Japanse fluit) levert in de handen en monden van The Noo Ones fascinerende muziek op.

Dit sextet, met invloeden uit alle windstreken, heeft een eigen groepsgeluid ontwikkeld, gestoeld op traditie, maar o zo eigentijds. De Chinese Sheng-speler Wu Wei vult het sextet aan met zijn Chinese mondorgel. De Sheng is een zeer oud instrument met een eeuwenlange traditie.

De Volkskrant: 'Soms klinkt een soort postmoderne hoempa met Caribische invloeden, dan weer strakke funk.' The NOO Ones, Higgledy-Piggledy (Schots en Scheef), De Lieve Vrouw, zondag 10 november om 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie