Stedenbouwkundig plan De Ganskuijl vastgesteld

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De buurt de Ganskuijl in Amersfoort wordt de komende jaren verbeterd. De huidige woningen zijn verouderd en bewoners in de buurt ervaren sociale problemen. Het woningaanbod wordt er beter en gevarieerder en ook de openbare ruimte en de ontsluiting van de wijk worden verbeterd. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 29 oktober ingestemd met het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan voor de Ganskuijl en legt het plan voor besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

In de Ganskuijl gaat de Alliantie vier portiekflats ingrijpend vernieuwen en zes portiekflats (één aan de Ganskuijl en vijf aan de Gasthuislaan) slopen en vervangen door circa 54 nieuwe eengezinswoningen, waarvan de helft koopwoningen. Ook worden 12 tot 16 appartementen gerealiseerd. Bij de totstandkoming van het stedenbouwkundig plan zijn huurders en omwonenden nauw betrokken geweest.

Na besluitvorming over het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan stelt de gemeente een nieuw bestemmingsplan op voor het gebied. Na vaststelling van het bestemmingsplan kan het plan voor De Ganskuijl worden uitgevoerd. Hiervoor moeten de huidige bewoners verhuizen. Hierover heeft de Alliantie met alle bewoners gesprekken gevoerd. Al eerder dit jaar is er voldoende draagvlak behaald voor de sloop van de woningen.

Het project de Ganskuijl maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. In dit programma werken gemeente, woningcorporaties, bewoners en organisaties samen aan betere buurten.

Bekijk het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan op www.amersfoort.nl/ganskuijl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie