Barry Atsma gaat abseilen van de Argonaut

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Acteur Barry Atsma gaat maandag 11 november om 12.15 uur abseilen van de Argonaut op het Stationsplein in Amersfoort. Als ambassadeur van het Diabetes Fonds lanceert hij hiermee de Nationale Traploopweek, onder het motto 'Abseilen van je kantoorpand? Of je neemt de trap!'

Tijdens de Nationale Traploopweek van 11 tot 15 november roept het Diabetes Fonds iedereen op om vaker de trap te nemen. Dat draagt bij aan een gezonder leven voor iedereen met én zonder diabetes. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ,,Langdurig zitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico's zijn net zo ernstig. Traplopen is een snelle en doeltreffende manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, zeker voor mensen met een zittend beroep."

Het is voor Atsma niet vanzelfsprekend dat hij van de 50 meter hoge Argonaut - waarin het Diabetes Fonds gehuisvest is - gaat abseilen. Atsma: ,,Ik vind het heel eng, want ik heb hoogtevrees. Maar ik wil met deze actie ook wat laten zien. Ik ga over mijn eigen grenzen heen, om hiermee ook anderen aan te sporen. Laat die lift voor wat het is en - al kost het moeite - neem die trap." Mede dankzij de samenwerking met Anchada Events wordt de abseil van Barry Atsma mogelijk gemaakt.

Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste financier van diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 werd door het Diabetes Fonds meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd, zowel in fundamenteel als toegepast onderzoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie