Elsevier bevestigt constante kwaliteit van zorg Meander

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De kwaliteit van zorg van Meander Medisch Centrum staat op een constant hoog niveau. Dit wordt volgens het medisch centrum bevestigd door het jaarlijkse landelijk onderzoek 'De Beste Ziekenhuizen' van Elsevier en bureau SiRM naar de kwaliteit van ziekenhuiszorg.

De onderzoekers van Elsevier hebben de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen vergeleken aan de hand van openbare, feitelijke informatie. Er is gekeken naar ruim vijfhonderd prestatie-indicatoren waarover ziekenhuizen wettelijk verplicht zijn informatie te leveren aan de Inspectie van de Gezondheidszorg en het ministerie van Volksgezondheid. Alle indicatoren samen leiden tot het eindoordeel van Elsevier dat rust op twee pilaren: de patiëntgerichtheid van het ziekenhuis en de medische zorg.

Bij patiëntgerichtheid gaat het om de dienstverlening en informatieverstrekking aan de patiënt en de wachttijden voor behandeling. De kwaliteit van de medische zorg wordt beoordeeld aan de hand van de veiligheid voor de patiënt en de effectiviteit van de behandeling.

Anita Wydoodt, lid van de Raad van Bestuur: ,,Zeventien ziekenhuizen in Nederland hebben de hoogste score behaald in dit onderzoek, Meander hoort daarbij. Onze patiëntgerichtheid is meetbaar gestegen en onze medische zorg is constant op hoog niveau. Daar zijn wij trots op."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie