'Ondernemers hebben moeite met bedrijfsstrategie'

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ondernemers hebben moeite met het opzetten van een goede bedrijfsstrategie. Vooral vraagstukken op het gebied van productontwikkeling, verandermanagement en financiering houden de ondernemer 's nachts wakker. Zij zijn wel bereid om in een duidelijke bedrijfsstrategie te investeren. Dit blijkt uit onderzoek van CROP registeraccountants en CROP belastingadviseurs dat is uitgevoerd onder MKB-ondernemers in het kader van de bijeenkomst 'Lef, ambitie en inzicht'.

Het evenement vindt plaats op donderdag 14 november in Amersfoort en is onderdeel van de serie 'Strategisch Ondernemen'. De middag staat in het teken van kansen in de nabije toekomst.

Tijdens het event worden meer uitkomsten uit het onderzoek bekend gemaakt. Hieruit blijkt onder andere dat ondernemers drastische veranderingen doorvoeren in hun bedrijfsstrategie om de crisistijd door te komen. Zo geeft de helft van de respondenten aan, medewerkers te hebben moeten ontslaan. Desalniettemin is een meerderheid positief over het resultaat in 2013: zo'n 55 procent verwacht een omzetgroei ten opzichte van 2012.

Jan Adriaanse, Hoogleraar Turnaround Management aan de Universiteit van Leiden, spreekt op de bijeenkomst over strategisch ondernemerschap: ,,Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat ondernemers bereid zijn om veranderingen door te voeren, maar dat ze niet weten waar te beginnen in deze snel veranderde wereld. Ze hebben behoefte aan een duidelijke bedrijfsstrategie, een goed plan dat de organisatie richting geeft. Ik geef de aanwezigen aanwijzingen hoe dit helder te krijgen."

Ondernemers uit de regio zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst aan De Brand 40 in Amersfoort om 16.00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 november via www.crop.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie