Wisseling van de wacht bestuur Alzheimer afdeling Amersfoort

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de afgelopen jaren werd het bestuur van de afdeling Amersfoort en Omstreken geleid door Wilco Groeneweg. Groeneweg droeg op donderdag 10 oktober de voorzittershamer over aan Gerrit Jan Postema, in het dagelijks leven sociaal psychiatrisch hulpverlener en medewerker Preventie bij Riagg Amersfoort. Postema was eerder gedurende vijf jaar voorzitter van het Alzheimer bestuur in Amersfoort. Hij kan in de uitoefening van zijn rol gebruik maken van een breed netwerk.

Groeneweg heeft volgens de lokale afdeling het bestuur door roerige tijden geloodst. Hij vertrekt echter op een moment dat hij kan terugzien op een gemotiveerd en voltallig bestuur. Het bestuur is samen met een groot korps vrijwilligers de drijvende kracht achter de Alzheimercafe's in onze regio. Er zijn inmiddels Alzheimercafe's in Amersfoort/Leusden, Bunschoten-Spakenburg, Soest/Baarn en Woudenberg/Scherpenzeel. Echter ook belangenbehartiging en het organiseren van Wereld Alzheimer Dag (WAD) behoort tot haar taken.

De afdeling Amersfoort en Omstreken van Alzheimer Nederland is te bereiken op tel. 06-42055926 en amersfoort@alzheimer-nederland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie