D-Café over cultureel Ondernemerschap

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ze komen als paddenstoelen uit de grond: culturele ondernemingen. En op diverse plekken ontstaan nieuwe initiatieven die het culturele landschap aanvullen. Daarover gaat het D-Café 'Cultureel Ondernemerschap' op woensdag 6 november in grand café Halewijn aan De Hof 14.

Nadat kunst en cultuur een paar jaar geleden afgeschreven werd als linkse hobby zijn volgens organisator D66 veel mensen gaan nadenken over de toekomst van dat cultuurgoed en haar culturele instellingen. 'Willen we nog langer afhankelijk zijn van overheidssubsidies of kunnen we het anders en beter regelen? Zijn we gemakzuchtig geworden? Kun je nog onafhankelijk theater maken als je door een grote sponsor wordt ondersteund? Maar ook: hoe moet dat eigenlijk; een culturele onderneming leiden? Hoe voer ik een goede PR? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan?' Dit zijn enkele vragen die behandeld worden.

Het panel bestaat uit Barbara van Lint (Theaterschool De Springplank), Ron Jagers, Bart Huydts (Hogeschool ArtEZ) , Arie Keijzer (Scholen in de Kunst) en Dirkjan van Oord (Gluren bij de buren en Struinen in de tuinen) gaat die avond vanaf 20.00 uur in gesprek met elkaar en met de aanwezigen in de zaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie