Vijf pubers aangehouden voor woninginbraak

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Amersfoort zijn afgelopen week 32 inbraken gepleegd, waarvan vijf van de inbraken in de wijk Kruiskamp. In slechts één geval lukte het de inbreker niet om binnen te komen.

De gebruikte methodes waren divers. In de wijken Schothorst, De Koppel en Randenbroek vonden ieder vier woninginbraken plaats. De meeste inbraken vonden plaats via de achterzijde en in de avonduren.

Arrestaties

Een 35-jarige Amersfoorter is maandag aangehouden voor een babbeltruc die gepleegd werd op 22 september op de Vossenstraat.

Vijf jongens uit Amersfoort in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar, werden gearresteerd voor een woninginbraak op de Utrechtseweg. Twee van hen konden op heterdaad aangehouden worden. De andere drie werden na onderzoek ingerekend.

Misdaadkaart

Voortaan kunnen inwoners op politie.nl bij 'Mijn buurt' zelf zien waar en wanneer er in de buurt werd ingebroken. De politie deelt deze informatie zodat iedereen zelf maatregelen kan nemen om een inbraak te voorkomen. Alle inbraken die de afgelopen drie maanden in de buurt gepleegd werden en waarvan aangifte is gedaan, worden op een kaart getoond. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart op www.politie.nl/misdaad-in-kaart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie