Extra taallessen op vijf schoollocaties

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouder Van Eijk van onderwijs opent maandag de TA(A)Lentklas. Kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool én de brugklas krijgen twee uur in de week extra les. Doel is het zorgen dat deze geselecteerde leerlingen minimaal mavo-niveau gaan halen. De TA(A)Lentklas is een samenwerking van zeven basisscholen en het Farel College en wordt gefinancierd door de gemeente Amersfoort.

De basisscholen in de wijken Liendert, Rustenburg, Randenbroek en Schuilenburg hebben de ervaringen dat een groep leerlingen moeite heeft met de overstap naar het voortgezet onderwijs. Het gaat dan om kinderen die het in zich hebben om naar de mavo of havo te gaan, maar dit moeilijk halen doordat ze moeite hebben met begrijpend lezen en woordenschat. Juist op die punten krijgen zij twee uur in de week extra ondersteuning.

De TA(A)Lentklas is gebaseerd op de succesvolle Brede School Academie in Utrecht. Kinderen worden op een hoog niveau aangesproken en werken met pittige teksten. In de afgelopen jaren waren er in Amersfoort al de Verlengde Schooldag en de Profijtklas. Deze projecten zijn gestopt, omdat de rijkssubsidie afliep. De succesfactoren uit deze projecten zijn gekoppeld aan de ervaring uit Utrecht. De deelnemende scholen zijn ervan overtuigd dat kinderen in Amersfoort zo nog betere ontwikkelingskansen krijgen.

De TA(AL)entklas is er op vijf locaties. Wethouder Van Eijk opent de locatie in ABC-school Rustenburg, Fürglerplein 9. Dit gebeurt maandag 4 november om 16.45 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie