Breath presenteert nieuwe cd 'Too much Reality'

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse popgroep Breath presenteert zondagmiddag 24 november om 15.30 uur haar nieuwste cd in café Janse/Bubbles aan de Lavendelstraat. Too Much Reality is de titel, met nummers als Zeepdoos, Kaalkopje, Mindfucking, Who cut the cake. De opnames en verdere afwerking zijn gedaan in de periode maart - juli van dit jaar in de studio van Peter Mohr. Het ontwerp van de cd-hoes is door drummer Alex Verhagen gemaakt. Hiervoor is gebruik gemaakt van werk van de Tsjechische muurkunstenaar Ernest Zacharevic.

De heren van Breath spelen al sinds 1994 met elkaar. Muzikaal gezien is de cd te omschrijven als eigenzinnig klinkende gitaarpop. De zeventien nummers vertellen een verhaal van vrienden die hun ziel en zaligheid in de muziek leggen. De leadgitaar heeft een opvallende rol in wisselende gedaantes. Van dromerige verhaaltjes tot snoeiharde geluidscollages. Breath uit op deze nieuwe cd haar alledaagse verbazing over de wereld om zich heen. Luisteraars kunnen associaties met dEUS, Love Substitutes en Pink Floyd krijgen. Van de groep Hüsker Dü is het nummer The Wit And The Wisdom gecoverd. En de tekst op Mauro From Mars is van Bob Dylan. Verder zijn alle composities van Breath zelf.

Op de Grote Prijs van Leusden maakte de band een dusdanige indruk dat zij werd uitgenodigd op het festival Puddingpop te spelen. In de regio Amersfoort werd regelmatig opgetreden en twee keer maakte de band een uitstapje naar Tsjechië, om op te treden in Liberec, de zusterstad van Amersfoort. Daar is ook de cd Let's GO Let, live in Jablonec, opgenomen.

Breath bestaat uit Lex Bakels gitaar en zang; Marcel Bunnig gitaar en zang; Gert Koelewijn bas en zang en Alex Verhagen drums, percussie en zang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie