Verkeerd gestalde fietsen rond Hof worden verwijderd

29 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Verkeerd gestalde fietsen en brommers rond de Hof belemmeren volgens de gemeente hulpdiensten en zorgen op marktdagen voor overlast voor de marktkooplui. De gemeente Amersfoort gaat daarom vanaf november verkeerd gestalde (brom)fietsen en scooters verwijderen. De eigenaar kan zijn verwijderde voertuig tegen betaling van vijftien euro ophalen bij Stichting de Opstap aan de Vanadiumweg op bedrijventerrein Isselt.

Een schoon en veilig centrum, is volgens de gemeente ook een centrum waar fietsen, scooters en brommers goed gestald staan. De meeste mensen stallen hun voertuig op de juiste plaats. Toch worden rond de Hof, bij de Windsteeg, Zevenhuizen en de Lavendelstraat (brom)fietsen regelmatig verkeerd neergezet. Vooral op de dagen dat er markt is, zorgen de verkeerd gestalde rijwielen voor problemen. De komende tijd waarschuwt de gemeente daarom iedereen die zijn of haar (brom)fiets of scooter fout parkeert.

Gratis fietsenstalling

Bezoekers aan de binnenstad kunnen hun fiets het beste stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling Sint Jorisstraat (aan de Hellestraat) of de fietsenstalling Kamperbinnenpoort (Muurhuizen). Meer informatie hierover op www.amersfoort.nl/fietsen.

Verwijderde fiets

Verwijderde fietsen zijn op te halen bij Stichting de Opstap aan de Vanadiumweg 26 (bedrijventerrein Isselt). De Opstap is op werkdagen open tijdens kantooruren en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. De fiets kan worden meegenomen na overlegging van de sleutel en tegen betaling van vijftien euro. Dit bedrag wordt verhoogd met opslagkosten als de fiets pas vier weken na ruiming wordt opgehaald. De fietsen worden maximaal dertien weken opgeslagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie