Keistad heren halen fors uit

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De volleybalheren van tweede divisionist AVV Keistad deden afgelopen zaterdag in de eigen sporthal Midland goede zaken. Koploper Pegasus werd met een 4-0 overwinning naar huis gestuurd, waardoor Keistad de koppositie overnam.

Vooraf leek de selectie weer nagenoeg compleet te zijn voor coach Marcel Ruijterlinde. Frank Pastoor en Martijn Pouw konden voor het eerst dit seizoen weer spelen na langdurig blessureleed. Helaas moesten Daniel Horst (ziekte) en Thijs Besseling (knieklachten) alsnog verstek laten gaan. De eerste set werd zoals vaker gestart met veel servicedruk, waar vooral de libero van Pegasus veel moeite mee had. Hierdoor kon Amersfoort al snel een voorsprong nemen. Maar halverwege de set haperde de aanval en moest de Amersfoortse spelverdeler Djim Baas op zoek naar een speler die de ploeg over het dode punt heen kon trekken. En dat werd Martijn Pouw die genoeg wist te brengen om de eerste set voor Keistad binnen te slepen.

In set twee en drie bleek Keistad net iets meer in huis te hebben dan Pegasus, waardoor met een 3-0 voorsprong werd begonnen aan de vierde en laatste set. Geconcentreerd werd ook die set in het voordeel van Keistad uitgespeeld, waardoor een prachtige 4-0 overwinning de beloning was van een hard werkend AVV Keistad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie