BC Amersfoort aan kop in Eredivisie

28 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Badminton eredivisionist BC Amersfoort deed afgelopen zaterdag in de Juliana van Stolberg sporthal (thuishaven) goede zaken. Het Haarlemse Duinwijck werd op een 5-3 nederlaag getrakteerd, waardoor de Amersfoortse formatie aan kop kwam in de Carlton Eredivisie.

Bij BCA ontbrak Maartje Verheul (blessure) en Ruben Jille (WK in Thailand). Ook GayleMahulette oogde nog niet geheel fit, waardoor de Russische NataliaPerminova haar plaats innam in het team van coach JoéliResiday. Perminova kweet zich goed van haar taak als eerste dame en versloeg in een spannende driegamer oud BCA speelster AkvileStapusaityte. Het vrouwendubbel ging nipt verloren voor BCA. Mahulette en Perminova hadden geen antwoord op het goede spel van met name Duinwijck speelster Alexandra Langley (een verrijking voor de Eredivisie). Het mannendubbel daarentegen werd een prooi voor het BCA dubbel Vincent de Vries/Freek Golinski. Zij wonnen vrij eenvoudig in twee games.

BC Amersfoort speelster Kirsten van der Valk had het moeilijk tegen Dorien Lups, maar wist na een verloren game de partij toch nog in haar voordeel te beslissen. De beide mannen enkelspelen leverden geen enkel probleem op voor Amersfoort. Zowel Michael Fowke als Edwin Ekiring bleven aan de goede kant van de streep. Dat betekende met nog twee mix dubbelspelen voor de boeg een riante 5-1 voorsprong voor BC Amersfoort. Maar vervolgens sloeg de teleurstelling toe bij de ploeg van coach Residay. Zowel het duo Mahulette/de Vries als het koppel Van der Valk/Golinski moesten hun partij inleveren. Met name van der Valk en Golinski zakten na een goede eerst set terug naar een bedenkelijk niveau. Al met al toch een dik verdiende 5-3 overwinning voor BC Amersfoort dat als regerend landskampioen de kop in de Carlton Eredivisie overnam, maar die vooralsnog moet delen met runner-up DKC uit den Haag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie