Cnossen succesvol met APWC

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

Schutter scoorde al tien keer

AMERSFOORT - ,,Dat staat wel mooi, die 3-0 op het scorebord." Arno Cnossen, de vaak scorende spits van APWC, was zondag zichtbaar blij met de (derde) overwinning (3-0) van de Amersfoorters op de vierde wedstrijddag van de nieuwe competitie. Slachtoffer op het sportpark aan de Keerkring was het zeker niet zwakke Sporting Almere, dit seizoen al goed voor zeven punten.

door Balt Gmelig

Die 3-0 is voor herhaling vatbaar. ,,Ik doe het er ook voor, maar hoeveel keer een dergelijke uitslag dit seizoen nog door ons wordt gerealiseerd, kan ik niet zeggen", keek Cnossen vooruit. De spits scoorde zondag voor eigen publiek niet maar hij was wel bij een van de drie doelpunten betrokken. De oud speler van Amsvorde, bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de zesdeklasser, zette in de tweede helft zijn snelle ploeggenoot Fouaz el Massoudi vrij voor de kleine Almeerse doelman Haci Kocak. Die 3-0 was meteen de genadeklap voor de bezoekers.

Met negentien doelpunten was Cnossen vorig seizoen de meest gevierde speler in de hoofdmacht van APWC. Inmiddels staat de teller voor de aanvaller al weer op tien. Met dat aantal is Cnossen niet echt tevreden. ,,Ik zit op 75 procent van mijn kunnen. Ik heb nu wel tien uit vier staan, maar dat verbloemt veel. Mijn rendement is nog niet zo hoog. Ik vind die tien doelpunten wel leuk, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Ik heb voor dit seizoen ook geen doel gesteld. Ik wil mezelf die druk niet opleggen."

Van enige druk is ook bij de ploeggenoten van Cnossen weinig te merken. ,,Het is dit seizoen bij ons allemaal wat relaxer. We hoeven helemaal niks. Lekker ballen, meer niet. De sfeer is ook beter dan vorig seizoen. Onze huidige successen zijn daar een gevolg van." Met als tussenbalans de huidige derde plaats op de ranglijst van de zesde klasse B, op slechts één punt van de twee koplopers DEVO'58 en Allen Weerbaar. ,,We liggen goed op koers", aldus Cnossen. ,,We willen kampioen worden en daar moeten wij ook voor gaan."

Negen punten is tot nu toe de oogst van de Amersfoorters die vorig seizoen met een plek in de nacompetitie al dicht bij promotie naar de vijfde klasse waren. Met enkele uit de jeugd overgekomen spelers is een goed collectief ontstaan, heeft Cnossen geconstateerd. ,,Dat is de winst vergeleken met vorig seizoen."

Eén van die talentvolle jeugdspelers is Yassin Ahmaine (18). Hij viel in het duel tegen Sporting Almere op met een fraaie treffer in de eerste helft. ,,De bal ging er lekker in", was het nuchtere commentaar van de schutter. ,,Ik heb wel vaker zulke doelpunten gemaakt."

Ahmaine woont op loopafstand van het APWC complex en is al zijn hele leven lid van de zondagclub. ,,Ik voel me hier thuis", aldus de behendige aanvaller die dit seizoen nieuw in de selectie van trainer Rogier de Heus is. ,,Het is wel even wennen na die overstap vanuit de jeugd. Ik ben nog jong en kom misschien fysiek wel wat tekort."

Ahmaine is tevreden over de start van de competitie. ,,We zijn aardig begonnen. Ik denk dat wij goed op weg zijn om kampioen te worden. Dat is wel ons doel."

APWC spits Arno Cnossen is het slachtoffer van een overtreding. De dader is niet in beeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie