Tweede ontslagronde SKA in april

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In heel Nederland kampen kinderopvangorganisaties met een dalende bezetting. Ook de Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) wordt hiermee geconfronteerd. Ondanks alle eerder genomen maatregelen, moet de SKA binnenkort medewerkers ontslaan.

Afgelopen zomer heeft de SKA besloten om per 1 januari 2014 afscheid te nemen van acht medewerkers van het centraal bureau. Helaas blijkt dit niet voldoende te zijn. De kindbezetting blijft namelijk dalen. De SKA heeft daarom met - naar eigen zeggen - pijn in het hart tot een tweede ronde maatregelen moeten besluiten, per 1 april 2014. Het gaat om een krimp van 14,64 fte (twintig personen): medewerkers van het centraal bureau, middenmanagers en administratief medewerkers op de kindercentra. Zij worden door een outplacementbureau zo veel mogelijk van werk naar werk begeleid.

Gedwongen ontslagen van pedagogisch medewerkers zijn volgsn SKA nog niet nodig. Tot nu toe is het teruglopen van het aantal kinderen via natuurlijk verloop van medewerkers opgevangen en door het niet verlengen van tijdelijke contracten. Ook het sluiten van kinderdagverblijven is nog niet aan de orde. Wel worden groepen (op de kinderdagverblijven) en locaties (bij de buitenschoolse opvang) samengevoegd. Daardoor staan medewerkers niet alleen op een groep en hebben de kinderen genoeg vriendjes en vriendinnetjes mee te spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie