SP verwacht vijf zetels bij gemeenteraadsverkiezingen

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Socialistische Partij in Amersfoort verwacht bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 op vijf zetels uit te komen. Dit gezien hun aanhoudende strijd voor kwalitatief goede zorg, betaalbare woningen en sociale opvang, tegen de prestigeprojecten en de gewijzigde politiek van de PvdA.

door Bert Vos

Tijdens de algemene ledenvergadering vorige week in de Oude Viltfabriek aan de Arnhemseweg werd druk gediscussieerd over de onderwerpen waar de socialisten de komende twee jaren mee aan de slag gaan. Vooral de (sociale) woningbouw en de WMO worden als speerpunten gezien voor de komende tijd.

De eerste vijf kandidaten van de lijst, die in totaal 45 namen telt, zijn lijsttrekker Ad Meijer; IT-deskundige Marijke Jongerman; theoloog en Amnesty International activist Rob Moleman; Sergey van Daalen die actief is binnen bij de theaterwereld en Marc Smits, hij studeert geschiedenis en was jarenlang landelijk bestuurslid van jongerenorganisatie ROOD.

Frits Schoenmaker, die samen met Meijer de fractie bemant, verkiest de volgende periode een ondersteunende rol en staat op plaats negen. Fractievoorzitter Bets Beltman staat op nummer zes. Joke Sickmann, de 'burgemeester van het Soesterkwartier', bekend vanwege haar onvermoeibare inzet voor de Wagenwerkplaats, cultureel erfgoed en talloze buurtinitiatieven, is lijstduwer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie