'Schoolreisje' voor ouders langs meerdere basisscholen

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tijdens een scholentocht bezoeken ouders op één ochtend drie tot vier scholen dichtbij huis. Samen met andere ouders op 'schoolreisje gaan' is een goed middel gebleken om in korte tijd een eerste indruk te krijgen over de basisschoolkeuze voor een kind.

De scholentochten van afgelopen jaren leverden volgens de organisatie verrassende reacties op. De school om de hoek die eerst geen optie was, blijkt achteraf vaak heel aantrekkelijk. Bijvoorbeeld door de hoge resultaten, goede naschoolse voorzieningen, een gedreven team, een mooi gebouw, de goede sfeer of de enthousiaste leerlingen. En vergeet vooral de ouders niet. Schoolkeuze is vooral een kwestie van een goed gevoel. Stichting Kleurrijke Scholen en ABC Amersfoort houden in oktober en november een vijftal scholentochten voor ouders van jonge kinderen.

De data zijn woensdag 9 oktober in Schothorst Zuid; woensdag 16 oktober, Schothorst Noord; woensdag 13 november, Kruiskamp Koppel; woensdag 20 november, Soesterkwartier en woensdag 27 november Liendert en Rustenburg.

De scholentochten starten met een inloop op de eerste school om 8.30 uur en eindigen rond 12.00 uur met een lunch op de laatst bezochte school.

Meer informatie, te bezoeken scholen en aanmelden op www.kleurrijkescholen.nl of direct aanmelden op info@kleurrijkescholen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie