Hardwerkend MIA verliest topper tegen Spirit

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In een boeiende wedstrijd tussen de twee koplopers trokken de korfballers van MIA aan het kortste eind. Tegen Spirit uit Voorthuizen werd het 10-14. De gasten bleken aanvallend en verdedigend net wat degelijker dan de Amersfoorters. Qua inzet en beleving kon MIA lang aanklampen, maar de ploeg kwam in de afronding te kort.

Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen. MIA heeft dit seizoen een sterke ploeg en won tot afgelopen zaterdag alle wedstrijden betrekkelijk eenvoudig. Ook zaterdag begon MIA ijzersterk: Willem Tigelaar scoorde listig van dichtbij en Sander van de Neut schoot de thuisploeg naar 2-0. Toch bleven doelpunten schaars in de eerste helft, omdat beide ploegen elkaar verdedigend weinig ruimte lieten. De vooraf gevreesde Spirit-schutter Sander Schattenberg werd uitgeschakeld door de goed verdedigende Anne de Haan en Frank van de Wiel won in de rebound vrijwel elk duel.

Het tweede aanvalsvak bleek minder daadkrachtig en was teveel afhankelijk van de schotkracht van Mariette Vergeer. Pas na een half uur vond dit vak voor het eerst de mand. Tegen die tijd had Spirit het initiatief allang overgenomen. Het strafte slim enkele onoplettendheden af van MIA en kwam tien minuten voor rust op voorsprong (3-4). Plots vielen de doelpunten aan beide kanten makkelijker en met een terechte 5-6 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft werd een kopie van de eerste. Spirit nam telkens een kleine voorsprong van twee doelpunten, waarna MIA het gat weer moest dichten. Maar met twee moeizaam scorende vakken speelde het hardwerkende MIA een verloren wedstrijd. Een kwartier voor tijd sloeg Spirit het beslissende gat. Via 8-10 werd het 8-14, waarmee het verzet van de Amersfoorters gebroken was. De eindstand van 10-14 in het voordeel van Spirit was volkomen verdiend.

Toch kan MIA hoop putten uit de wedstrijd. Met het sterke collectieve verdedigen is het in staat om elke ploeg in de tweede klasse haar wil op te leggen. Als MIA met dezelfde overtuiging gaat aanvallen, gaat de ploeg een mooi seizoen tegemoet. Bovendien krijgen de MIA-fans dit seizoen wekelijks een mooie korfbalpot voorgeschoteld.

Doelpunten MIA: Mariette Vergeer (3), Sander van de Neut (3), Gerdien Blok, Frank van de Wiel, Anne de Haan, Willem Tigelaar.