Leusderpark vijfde op EK Tennis voor Veteranen

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/LA MANGA - Tijdens het Europees Kampioenschap tennis voor veteranen in La Manga (Spanje) is Intersport van Dam/Leusderpark als vijfde geëindigd. Ondanks vier overwinningen in vijf wedstrijden wist het team met Frank Janssen, Bert van Wede, Sebastiaan van der Wal en Geert Koeman niet op een hogere positie beslag te leggen.

Leusderpark speelde de eerste wedstrijd tegen Ikediapark (Londen) en sloot deze met een 3-2 overwinning af. De volgende opponent waren de Duitsers van Backnang (Stutgart). Dit team had in de eerste wedstrijd met 4-1 verloren van de Parijzenaren van Trevise. In deze wedstrijd wist Leusderpark geen van de 3 singles te winnen terwijl er in iedere partij reële kansen lagen. Uiteindelijk werd er 4-1 verloren.

In de laatste wedstrijd dacht de Amersfoorters met een 3-2 zege op Trevise orde op zaken te stellen. Uiteindelijk eindigde Leusderpark met het Duitse Backnang en het Franse Trevise met een gelijk aantal wedstrijdpunten. Op basis van de onderlinge resultaten werd het team uit Amersfoort derde in de poule en daarmee veroordeeld tot het spelen voor de plaatsen 5 tot en met 8.

Door twee goede overwinningen op de Spaanse veteranen uit Murcia en Leistershire uit Nottingham wist Leusderpark uiteindelijk op de vijfde plaats beslag te leggen. Als doel had Leusderpark zich een plaats bij de eerste drie gesteld. Captain, Bert van Wede, verwoordde het als volgt: ,,Eén slecht resultaat breekt ons op. Tegen de Duitsers van Backnang waren we onvoldoende bij de les. Europees kampioen was in dit sterke veld een brug te ver geweest. De Italianen van Cortina (tweede) en de Duitse kampioen Hamburg (eerste) hadden meer kwaliteit. Een derde positie was echt te halen geweest."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie