Robert Segaar is de beste streekchef

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met zijn stoofpotje van kippendijstjes in herfstbock met fondant-aardappeltjes en groenten is Robert Segaar uitgeroepen tot StreekChef 2013. In de stralende zon werd tijdens de Smaak van de Streek markt de spannende kookwedstrijd gestreden tussen 22 gedreven hobbykoks. Er werd uitsluitend gekookt met producten die ook op de markt verkrijgbaar waren.

Zijn gevoel voor smaak, opmaak en nauwkeurige manier van werken gaven de doorslag. Robert won naast de titel StreekChef 2013 ook twee prijzen. Hij draait een dag mee in de keuken van Het Bergpaviljoen en zijn winnende gerecht wordt een week lang buiten de kaart om geserveerd in restaurant Diner.

Geduchte concurrent Dimitri Grossouw bemachtigde de tweede plaats onder de solo-deelnemers. Dimitri serveerde bloedworst met rode kool, bramenjus en gebakken aardappels en champignons. Restaurant 't Kannetje beloonde dit gerecht met een rondleiding op IJshoeve Ruitenbeek en een workshop desserts maken.

Duo's

In de categorie duo's zijn Ine van Puffelen en Angelique Duin winnaars. Zij volgen binnenkort een workshop kaas maken bij De Kopermolen, waarbij chef-kok Dolf Schoonaard van In den Gloeiende Gerrit zijn geheimen van zijn eigen kaas onthult. Ine en Angelique wonnen deze prijs dankzij hun entrecote met rode wijnsaus en rösti met geroosterde chioggia, pompoen en venkel.

Neeltje en Bea van Essenburg wonnen de tweede prijs als duo. Een stamppot van aardappel en raapstelen met een braadworstje en een compote van appel en bramen leverde hen een workshop kerstdiner maken bij restaurant De Mandemaaker op.

Junior Streekchef

Voor alle deelnemers en bezoekers was het een geslaagde dag. Dankzij het grote succes wil de organisatie van Streekchef het concept volgend jaar verder uitbreiden. Ze denken aan wedstrijden in andere streken of een speciale editie van Junior Streekchef voor kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie