Inschrijving geopend voor Run4Water op vliegbasis Soesterberg

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

SOESTERBERG - Op de startbaan van de voormalig vliegbasis Soesterberg klonk een aantal jaren terug nog het gebulder van optrekkende jachtvliegtuigen. Nu horen bezoekers het fluiten van de vogels over de lange asfaltbaan. En straks het geluid van de ritmisch neerdalende loopschoenen van duizenden lopers voor het goede doel. Want op 10 november verschijnen er maximaal tweeduizend lopers aan de start van Run4water, en daarmee steunen ze het goede doel.

Met de opbrengsten van de run worden goede watervoorzieningen aangebracht voor een aantal scholen in Nepal. De leerlingen hebben nu geen water om te drinken tijdens de lange lesdag. Er is zelfs geen water om de toiletten door te spoelen. Met eenvoudige middelen worden er leidingen aangelegd voor drinkwater en reservoirs voor spoelwater. Ook worden speciale filterpotten geleverd die het drinkwater zuiveren en desinfecteren, zodat drinkwater niet eerst gekookt hoeft te worden. Een Nederlandse projectgroep gaat dit samen met lokale organisaties realiseren. Er is volgens de organisatie geen overhead; alle opbrengsten gaan naar Nepal.

Greetje van der Waaij, voorzitter van Rotary Amersfoort hoopt op verbetering van het resultaat van de loop in 2010: ,,Toen was het de Run for Polio. De opbrengst was maar liefst ruim 20.000 euro. Daarmee konden de laatste poliohaarden in de wereld worden bestreden. Nu wil Rotary wereldwijd watervoorzieningen verbeteren waar dat het hardst nodig is. Water is immers een basisvoorwaarde voor een goede hygiëne en gezondheid."

Op zondag 10 november zien de lopers de startbaan met 3,5 kilometer prachtig asfalt voor zich. Racedirector Hans Koele van atletiekvereniging Altis: ,,Dit is voor lopers een unieke ervaring, dat vonden alle deelnemers van de vorige loop. Er is een kidsrun en twee prestatielopen; één van 5.000 en één van 10.000 meter. Dus iedereen kan zich inschrijven, of eigenlijk moet ik zeggen: móet zich inschrijven; dit wil je niet missen!"

De inschrijving is geopend en nadere informatie is te vinden op de website www.run4water.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie