Amateurvoetbaluitslagen zondag

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AFC Quick 1890 - Abcoude (0-2) 1-3

„We hadden vandaag toch minimaal een punt willen veroveren op Abcoude," aldus Sijtze Wobbes. „Het ontbrak ons echter aan de nodige ervaring in de tweede klasse. Ervaring die Abcoude uiteraard genoeg in huis heeft." Wobbes zag dat zijn ploeg in de eerste helft op een snelle achterstand werd gezet. Pas na rust kon Rob Hosman wat terugdoen voor de thuisploeg die vlak daarna zeker nog kansen had om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dat kwam er niet van. Na een fortuinlijke counter duwde Abcoude het duel in het slot.

Rob Hosman 1-2.

Rigtersbleek- Hoogland (0-2) 0-2

De Hooglanders moeten nabij Enschede rijden om een duel te spelen tegen Rigtersbleek. Een duel dat in de eerste helft al op slot was gedraaid door Hoogland nadat zij de 0-2 op het scorebord zette. „In het tweede bedrijf hebben we met sterk verdedigen de driepunten veilig kunnen stellen," aldus een blije Erwin Hermsen halverwege de terugweg naar het spelershome in Hoogland.

Franklin Harmsen 0-1, Dick Kreijne 0-2.

Amsvorde - VV De Dreef (0-1) 1-1

Dennis van Dijk had op zijn derde voetbalzondag in de vierde klasse gerekend op een driepunter tegen VV De Dreef. „We hebben behoorlijk genokt maar het was aan beide kanten van het veld erg slordig voetbal," duidt Van Dijk. „Na de gelijkmaker van Mees Hehenkamp hadden we kansen om de winst te pakken. Maar die kwam niet."

Mees Hehenkamp 1-1.

Blauw-Wit - VVZA (0-0) 1-1

„Ach, als je in het laatste kwartier met 0-1 achter komt te staan, dan mag je blij zijn dat de schuiver Florian Beltman inb de laatste fase van het duel, toch nog een puntje oplevert," weet Raymond Prins van VVZA. Denderend was het duel niet. En zeker niet in de eerste helft dat bloedeloos in een brilstand eindigde.

Florian Beltman 1-1.

KVVA - Domstad Majella (0-2) 7-2

Een fraai duel speelde zich af bij KVVA dat in de eerste helft slordig speelde en Domstad Majella uit zag lopen naar 0-2. „We maakten de kansen niet af, anders hadden we met 4-2 kunnen rusten," aldus Andre Geurtsen die in de tweede helft na een omzetting kon genieten van vuurwerk van zijn ploeg. Liefst zeven maal wisten de Amersfoorters fortuinlijk uit te halen, waaronder een fraaie van Tim Govers die vanuit een hoekschop de Utrechtse doelman verschalkte. „Van zo'n helft kun je alleen maar smullen," aldus Geurtsen.

Nabil Fellaki 2-1, Tim Govers 2-2, 3-2, Nabil Fellaki 4-2, Henk Baum 5-2, 6-2, Kardo Hayder 7-2.

APWC - Sporting Almere (2-0) 3-0

Rogier de Heus zag dat zijn ploeg het duel tegen Sporting Almere compleet controleerde. In de eerste helft kwam APWC via onder meer een wereldgoal van Yasim Amiame op een 2-0 voorsprong. „Verdiend want we waren op alle fronten superieur." In het tweede bedrijf was het spelniveau enigszins rommelig maar APWC zag wel kans om via Fouaz Massoudi het duel definitief te beslissen.

Brahim Rahoui 1-0, Yasim Amiame 2-0, Fouaz Massoudi 3-0.

Zeist - Hooglanderveen (0-0) 1-2

Na een doelpuntloze eerste helft kwam de vlam in de pan. Zeist opende de score en Hooglanderveen moest de mouwen opstropen om op z'n minst een punt uit dit duel te slepen. Het werden er meer dankzij puur karaktervoetbal. Nick Kreijne maakte de fraaie gelijkmaker en Stein Mossink kreeg in de laatste fase een hele berg collegavoetballers over zich heen nadat hij de 1-2 had geproduceerd. „In de laatste 10 minuten moesten we wel vechten om de overwinning in de boeken te schrijven," aldus een dolenthousiaste Mark Visser. „En dat lukte."

Nick Kreijne 1-1, Stein Mossink 1-2.