Keistad Heren 1 knokt zich naar winst

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het eerste herenteam van AVV Keistad heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen bij EVV uit Elburg. Na wederom een sterk begin en een twijfelachtige tweede set, wist het team zich knokkend naar de eindstreep te vechten en vier punten bij te schrijven op de ranglijst.

Het team van trainer-coach Marcel Ruijterlinde heeft aan het begin van het seizoen laten zien goed te kunnen volleyballen, maar ook dat het mentaal nog stappen moet gaan maken. De leerpunten waren dus duidelijk voorafgaand aan deze wedstrijd. Ten opzichte van vorige week mocht Guido Roorda op midden zijn debuut maken op tweede divisieniveau. De eerste set werd goed begonnen met een sterke side-out. EVV stond passend erg onder druk, maar kwam aanvallend aardig door. Hierdoor kon Keistad maar een kleine voorsprong nemen. Halverwege de set nam diagonaal Joost de Mie het heft in handen aan de servicelijn door van 11-13 naar 11-22 te serveren. Even later was het 14-25 en dus een 1-0 voorsprong voor Keistad.

Zoals vaker dit seizoen werd er na een paar foutjes in de tweede set snel ingehouden. Serverend werd er niet meer voor een punt gegaan, maar juist om niet fout te serveren. Het resultaat is een te makkelijke pass van de tegenstander of zelfs een netservice. Ook passend kwam de ploeg hierdoor meer onder druk te staan. Michiel Bakker moest de pass komen versterken, maar helaas mocht het niet baten. De ploeg wist zich nog terug te vechten, maar verloor toch met 27-25.

De laatste twee sets vergrootte beide teams de vechtlust, maar werd er ook meer spanning gevoeld. Het niveau van de wedstrijd kwam het niet ten goede, maar de ploeg uit Amersfoort heeft wel aan elkaar laten zien er echt voor te gaan, ondanks dat er rare fouten gemaakt werden. Ewoud van Gent nam de ploeg bij de hand door aan de buitenkant er doorheen te komen wanneer dat nodig was. Hierdoor kon Keistad de laatste twee sets met 21-25 en 20-25 binnenslepen. Een zware, maar prettige overwinning voor het team.