Theaterschool De Springplank breidt lesprogramma uit

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zo'n 14 jaar geleden is Theaterschool De Springplank gestart met het geven van musicallessen aan jongeren van 7 tot 18 jaar. De Theaterschool, gevestigd in het sfeervolle voormalige klooster van OLV ter Eem in Amersfoort, is inmiddels een gevestigde naam in de regio en heeft al talloze prachtige producties gebracht. Dit jaar is het cursusaanbod aanzienlijk uitgebreid.

Zo zijn er danscursussen in specifieke stijlen, zoals jazz, modern en klassiek maar ook danslessen voor de allerjongsten in de vorm van peuter- en kleuterdans. Uniek in Amersfoort is de dansgroep speciaal voor jongens genaamd 'Boys Only'.

In januari 2014 komt De Springplank met de eerste 'Voice klas'. Bij deze zangklas, die wordt begeleid door professionele vocal coaches, staan podiumervaring, presentatie en live bandbegeleiding centraal. De Voiceklas presenteert zich direct in het nieuwe jaar met een aantal zangers uit het programma van The Voice kids onder begeleiding van een professionele band. De audities voor de Voiceklas zijn in december en aanmelden kan vanaf 1 oktober. De minimumleeftijd is 12 jaar en de cursus duurt vijftien weken.

Vorig jaar nog was de indrukwekkende voorstelling van 'West Side Story' diverse malen te zien in Theater De Flint. Een team van goed opgeleide vakdocenten weet met veel enthousiasme jongeren te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en in sommige gevallen zelfs voor te bereiden op een opleiding in het theatervak.

Iedereen die iets met toneel, zang of dans wil doen is bij De Springplank welkom. De website www.theaterschooldespringplank.nl geeft een beeld van het gehele cursusaanbod. Belangstellenden kunnen contact opnemen middels de website en eventueel een gratis proefles meedraaien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie