Amateurvoetbaluitslagen zaterdag

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

Waterwijk - CJVV (0-1) 0-2

Het was volgens Marcel van Dijk geen hoogstaande wedstrijd. Maar wel een wedstrijd waarin de driepunter naar de Amersfoorters ging. „Er was wel veel strijdlust bij beide ploegen," weet Van Dijk die in de eerste helft zijn ploeg afstand zag nemen van Waterwijk na een rake schuiver van Simon van Dijk. In de tweede helft wist Paul Versteeg via een prima opgezette aanval de 0-2 aan te tekenen. „Ik zie dat we op de weg terug zijn met deze mooie ploeg," concludeert Van Dijk.

Simon van Dijk 0-1, Paul Versteeg 0-2.

Loosdrecht - Cobu Boys ( 2-0) 3-2

Cobu Boys speelde met een flinke dosis karakter tegen Loosdrecht dat dit seizoen nog geen enkel punt verloor. „Ik voelde dat er wat in de lucht zat," aldus Imam Evre die na afloop ondanks het verlies enigszins teleurgesteld was. „We hadden Loosdrecht in de tweede helft kunnen pakken." Na de snelle 2-0 was het inderdaad Cobu Boys dat in de tweede helft het betere van het spel had. Na de aansluitingstreffer van Arjan Holster gloorde er hoop voor de Amersfoorters. In deze sterke fase van Cobu Boys kwam Loosdrecht ongelukkigerwijs op 3-1. Met 15 minuten op de klok wist Suat Kaya de 3-2 aan te tekenen. De Amersfoorters bleven knap doordrukken maar de gelijkmaker zat er niet in.

Arjan Holster 2-1, Suat Kaya 3-2.

De Posthoorn - Eemnes (1-1) 1-1

In de eerste helft werd in feiten het duel tussen De Posthoorn en Eemnes, ofwel de nummer dertien tegen de nummer negen op de ranglijst, beslist. Na het openingsdoelpunt van Eemnes was het Wessel Smit die de gelijkmaker op zijn schoen had. Een fraaie, zoals het publiek optekende. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het bleef op de Bokkeduinen bij een puntendeling.

Wessel Smit 1-1.

VOP - TOV 2-3

ASC Nieuwland - Leerdam Sport '55 (2-0) 3-0.

Dankzij de driepunter stoomt ASC Nieuwland naar de tiende plaats in de eerste klasse. Voor rust zag Henk van Zoeren een prima spel van zijn ploeg die voor rust min of meer het duel op slot had gezet na doelpunten van Hossein Mezbenali en een fraaie van Yucel Yagli. Een kwartier na de pauze deed Virginio Damo daar nog een schepje bovenop. „Deze overwinning is natuurlijk heerlijk," weet Van Zoeren die de komende weken naar boven kan kijken.

Hossein Mezbenali 1-0, Yucel Yagli 2-0, Virginio Damo 3-0.