Meander Medisch Centrum stabiel in bovenste regionen AD Top 100

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum levert al jaren zorg van kwaliteit op hoog niveau. Dat blijkt ook dit jaar weer uit de zevende plaats van het ziekenhuis in de landelijke AD Ziekenhuis Top 100.

De AD Ziekenhuis Top 100 is een jaarlijks terugkerend overzicht, waarin de ziekenhuizen van Nederland worden vergeleken op een groot aantal aspecten. Hiervoor zijn punten te halen. De totaalscore bepaalt de volgorde in de Top 100. De aspecten waarop gescoord kan worden verschillen elk jaar. Vorig jaar stond Meander Medisch Centrum op de eerste plaats in de Top 100. Ook dit jaar scoort Meander weer zeer goed met plek zeven.

De aspecten van dit jaar zijn ingedeeld in zes thema's: verpleging, hart en vaten, kankeroperaties, veelvoorkomende aandoeningen, veiligheid en patiëntenkeurmerken. Op al deze thema's scoort Meander Medisch Centrum bovengemiddeld. Uitzonderlijk goed scoort Meander op de aandoeningen beroerte, prostaatkanker, longkanker, blaaskanker en heup- en kniefracturen.

Lid Raad van Bestuur Anita Wydoodt is trots op de top 10 notering van Meander Medisch Centrum. ,,Patiënten kunnen ons aanspreken op goede kwaliteit van zorg. De afgelopen jaren stond Meander Medisch Centrum stabiel in de top 20. Onze kwaliteit van zorg is dus constant op hoog niveau. Daarnaast beschikt ons ziekenhuis over een groot aantal kwaliteitskeurmerken, die worden toegekend door de branche zelf, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie