Grootste Burger King van Europa in Amersfoort

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burger King opent vandaag een nieuw restaurant in Amersfoort aan de shopping boulevard De Nieuwe Poort. Het restaurant is in oppervlakte, 790 vierkante meter, het grootste restaurant van Burger King in Europa. Bijzonder is de Drive Thru- in de parkeergarage onder het gebouw.

Met 226 zitplaatsen is het restaurant in Amersfoort de grootste Burger King van Europa. Burger King biedt hiermee werkgelegenheid aan meer dan zestig personen in Amersfoort en omstreken. In lijn met het jeugdwerkeloosheidsprogramma van Mirjam Sterk, heeft Burger King reeds 38 nieuwe medewerkers geplaatst bij de nieuwe Burger King in Amersfoort.

Nick Siebring, restaurantmanager van het nieuwe restaurant in Amersfoort: ,,Ik ben erg benieuwd naar de reacties over het nieuwe restaurant. Naast het feit dat het gebouw erg mooi ingericht is, is het van alle gemakken voorzien. Voor klanten is er gratis wifi beschikbaar en gratis parkeerplek in de garage onder het gebouw. En natuurlijk zenden wij ook veel Eredivisie voetbalwedstrijden live uit op de schermen in onze restaurants. Wij zijn er helemaal klaar voor om de eerste gasten te ontvangen."

Unieke Drive Thru

Een bijzondere toevoeging aan het restaurant is de Drive Thru in de parkeergarage onder het gebouw. Van de ongeveer zestig restaurants in Nederland is dit het achttiende restaurant van Burger King met een Drive Thru. Maar geen van deze is zo speciaal als de Drive Thru van het nieuwe restaurant in Amersfoort. Deze is namelijk in de parkeergarage onder het gebouw gelegen. Vanwege het gebrek aan plaats, maar de zeer hoge behoefte aan een Drive Thru, is er besloten om deze bijzondere plek daarvoor te gebruiken. De bestelling wordt uit de keuken van het restaurant, via een lift, naar de Drive Thru gebracht.

Burger King is in 1954 opgericht en 's werelds twee na grootste fast food hamburger keten in de wereld. Ongeveer 97 procent van Burger King restaurants zijn eigendom en in beheer van onafhankelijk franchise houders. Velen zijn familiebedrijven die over de jaren het vak eigen gemaakt hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie