Verdubbeling trouwactie Amersfoort 11-12-'13

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Twee keer zoveel paren krijgen de kans om deel te nemen aan de unieke trouwactie in Amersfoort. In plaats van vijf, kunnen nu tien bruidsparen elkaar op 11-12-'13 om 14.15 uur tegelijkertijd het ja-woord geven, om daarna met een videoboodschap te worden toegesproken door burgemeester Lucas Bolsius.

Aanstaande bruidsparen kunnen zich tot en met maandag 30 september aanmelden. De teller van het aantal aanmeldingen stond op vrijdag 27 september om 13.00 uur op 131 paren.

De verdubbeling van de actie is mogelijk doordat vijf extra trouwlocaties meedoen: de Onze Lieve Vrouwetoren in samenwerking met bistro 't Kannetje, restaurant de Monnikendam, Berghotel Amersfoort en de St. Aegtenkapel. Deze horecaondernemers bieden hun locatie kosteloos aan en verzorgen een hapje en een drankje. Vijf ondernemers deden al mee: De Mariënhof, Zandfoort aan de Eem, De Observant, DierenPark Amersfoort en Leerhotel Het Klooster. Ook de gemeente verzorgt de plechtigheid kosteloos. Daarnaast is HEY!Pannenkoek toegevoegd aan de actie: daar was op deze dag al een huwelijk gepland en zowel het paar als de locatie wil deelnemen aan de actie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door uiterlijk op maandag 30 september een mail te sturen naar trouwen@amersfoort.nl. In de mail geven zij aan waarom zij graag in Amersfoort willen trouwen. De gemeente kiest de negen paren uit met de meest aansprekende motivatie.

Op woensdag 9 oktober maakt burgemeester Lucas Bolsius bekend welke negen paren elkaar op 11-12-'13 om 14.15 uur elkaar daadwerkelijk het ja-woord geven.

Voorwaarden

De gemeente maakt de keuze welk paar op welke plek trouwt. De trouwlocatie zorgt kosteloos voor een hapje en een drankje voor twaalf personen, inclusief het bruidspaar en de getuigen. Als een bruidspaar meer gasten wil uitnodigen, dan betaalt het paar de extra hapjes en drankjes zelf. Daarnaast vinden de paren het leuk om in aanloop naar en op de trouwdag zelf in de belangstelling te staan.

Alle voorwaarden staan op www.amersfoort.nl/trouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie