Waterpoloselecties SG Amersfoort presenteren zich

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tijdens de presentatie van de waterpoloploegen (heren en dames) van SG Amersfoort/De Amer, mocht de aanwezige ambassadeur van het Jeugdsportfonds, Eddy Verheijen, uit handen van aanvoerder Heren 1 Bas Bosman, een cheque ontvangen ter waarde van 1037 euro. Naast de ondertekening van het sponsorcontract met Erwin Westerink (manager Telstar) die de komende jaren de kledinglijn verzorgd voor de waterpoloselectie(s) en de presentatie van beide teams, een prachtig sportgebaar tijdens deze avond.

door Huub van Aerssen

Het was afgelopen donderdag een gezellige drukte bij Telstar Megastore Amersfoort, waar de presentatie op het programma stond van zowel de dames - als heren waterpoloselectie. Na een inleidend verhaal van presentator Rini Adriaanse, die de aanwezigen (sponsors, bestuur en overigen) van harte welkom heette en enige uitleg gaf over het verloop van de avond, was het in eerste instantie Bas Bosman (aanvoerder Heren 1) die de waardecheque aan de ambassadeur van het Jeugdsportfonds mocht overhandigen. Bosman: ,,We willen hiermee onze betrokkenheid tonen bij jeugd die door gebrek aan financiën niet in de gelegenheid is om aan een tak van sport deel te nemen. Naast het sportief presteren is het voor ons belangrijk om ook op sociaal gebied mee te denken. Iedereen moet uiteindelijk kunnen sporten. Het Jeugdsportfonds biedt vele kinderen in een achterstandsituatie die mogelijkheden." Verheijen: ,,In 2012 hebben meer dan duizend kinderen kunnen helpen en dit jaar staat de teller al op zevenhonderd. En dat is mede te danken aan dit soort acties. Veel dank daarvoor."

Na de ondertekening van het sponsorcontract tussen Edwin Westerink (Telstar) en Tjerk Jan Kramer (vice voorzitter De Amer), volgde de presentatie van beide ploegen. De damesploeg, spelend onder de naam SG Amersfoort (samenwerkingsverband tussen AZ&PC en De amer) en dit seizoen uitkomend op het allerhoogste niveau (eredivisie), staat de komende jaren onder leiding van de ervaren Kroatische coach Zvonko Sladic. De ploeg heeft de afgelopen maanden diverse nationale en internationale topspeelsters aan zich weten te binden zoals Marlou Slaghuis, Anna Natalizio (Amerika), Krisztina Szeredi (Hongarije), Virginia Karkani (Griekenland) en Nila Ward (Amerika). Sladic: ,,Dit jaar richten we ons op een plaats in de middenmoot. Bij dit talentvolle team ligt de komende jaren het accent bij de vorming, dynamiek,techniek en chemie. Het moet een sterk collectief gaan worden." De heren onder leiding van coach Jeroen Kers en uitkomend in de derde klasse van de Bond, gaan dit jaar voor promotie naar de naast hogere tweede klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie