SALZ opent nieuw verenigingsgebouw

16 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het nieuwe verenigingsgebouw van motorsportvereniging msv SALZ aan de Kolonel H.L. van Royenweg in Amersfoort is zaterdag 14 september feestelijk geopend in aanwezigheid van de wethouders Hans Buijtelaar uit Amersfoort en T. Jansma uit Leusden. Na vele jaren van gecompliceerde voorbereidingen, is dit het laatste onderdeel binnen de totale realisatie van de vernieuwde motorcrossaccommodatie.

door Gerrit Steen

Voorzitter Norbert Cretier van de msv SALZ was terecht trots op het fraaie onderkomen: ,,Door lange inzet van talloze vrijwilligers en leden van de msv SALZ is deze mijlpaal bereikt, ze hebben de laatste maanden hard gewerkt om ons nieuwe verenigingsgebouw te realiseren, het staat er werkelijk prachtig bij. Niet alleen het openen van ons nieuwe gebouw vieren we vandaag, maar nog meer dan dat. Met de realisatie van dat nieuwe gebouw is in feite onze gehele accommodatie volledig gerealiseerd, voor ons een absolute mijlpaal. Dat verlangen, die behoefte, dat ultieme eindresultaat is bereikt en wij kunnen u niet duidelijk genoeg vertellen hoe fantastisch dat voor ons is."

Fantastisch moment

,,Wat is het toch fantastisch om over dit huis te mogen beschikken, zeker gelet op de status die wij als msv SALZ een jaar of tien terug nog maar net hadden. Even in herinnering; het scheelde maar weinig of wij waren destijds door middel van één pennenstreek verwijderd. Pure Salzers als Herman van Laar, Ries van Schaik en de ons ontvallen Ed Westerman kwamen in actie. Vele Salzers ondersteunden dit actiecomité loyaal en intensief. En zie hier ons allen nu staan op deze mooie en vergunde openingsplechtigheid."

"Gisteravond laat is bovendien bekend geworden dat ons SALZ lid Stijn Blom na een intensieve competitie Nederlands kampioen in de klasse MX open 2013 is worden. Namens de vereniging feliciteerde de voorzitter Stijn en zijn begeleidingsteam met dit resultaat.

Op 7 juli 2007 is de nieuwe motorcrossbaan van de Motorsportvereniging SALZ (Salz staat voor Soest, Amersfoort, Leusden, Zeist) geopend. Deze kreeg toen na jarenlange onzekerheid een permanent nieuw terrein mèt milieuvergunning, dichtbij de oude crossbaan die op defensieterrein lag. In datzelfde jaar heeft SALZ de Amersfoortse Sportkei in ontvangst mogen nemen. De club won de verkiezing vóór hockeyclub AMHC, schietvereniging Prins Hendrik en schaakgenootschap SGA. Sportjournalisten uit de Keistadstad kozen bijna unaniem voor Motorsportvereniging SALZ. De Sportkei is een initiatief van de Club van Honderd van de Amersfoortse voetbalclub CJVV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie