Kids van Amersfoort: Yousif

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het is snikheet als Yousif (9) even tijd vrij maakt om zijn eerste interview te geven. Dat er nog meer interviews zullen volgen, staat vast want Yousif heeft grote plannen voor zijn toekomst.

Aan de Zangvogelweg ligt een besloten sportterrein waar die middag de Sport- en Spelbus van de SRO staat. Eén van de sportcoaches speelt een partijtje tennis met een sportief uitziend jongetje. De spelregels zijn aangepast vanwege het lengteverschil tussen de twee spelers. Na een poosje wint de kleinste en rent juichend over het veld. Hij heeft gewonnen, hij is de kampioen!

De grotere speler vraagt Yousif of hij, nu hij gewonnen heeft, geïnterviewd wil worden door ‘de pers’. Dat wil Yousif wel en even later vertelt hij wat tennis voor hem betekent. In zijn vrije tijd speelt Yousif vaak tennis met zijn vriendje Joep of slaat hij een balletje tegen een muur. Yousif laat zien hoe Joep hem geleerd heeft een smash te slaan. ‘Tennis past echt bij mij’ zo vertelt hij, ‘want ik kan mij goed concentreren en hoef dan niet met mijn voeten te schoppen.’ Vanmiddag heeft hij geleerd dat hij niet te hard èn niet te zacht moet slaan. Hij doet erg zijn best want als hij goed is, mag hij misschien op tennisles.

Op de vraag wat hij later wil worden, zegt Yousif dat hij professor wordt in het ruimtecentrum. Iets heel anders dus. Hij heeft een scheikundepakket waar hij thuis vaak mee oefent. Gassen zijn bij hem favoriet. De technische uitleg die volgt over scheikundige symbolen is voor een leek niet te volgen. ‘Sommige proefjes zijn gevaarlijk omdat je er brandwonden van kunt krijgen’, maar Yousif is voorzichtig. Hij weet dat hij vele jaren studie voor de boeg heeft, maar dat is geen punt. Zusje Sarah staat intussen ongeduldig te wachten tot Yousif komt spelen, ‘vooruit dan maar’, en weg is de jonge onderzoeker.

Yousif ‘de tenniskampioen’ wil later professor worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie