Verootmoedigingsdienst op vooravond verzoendag

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Aan de vooravond van Grote Verzoendag wordt een verootmoedigingsdienst gehouden op vrijdagavond 13 september. Deze bijeenkomst is in de Brugkerk, aan de Schuilenburgerweg 2 in Amersfoort, om 19.30 uur (de kerk is open om 19.00 uur).

Iedereen is welkom bij dit moment van inkeer, verootmoediging en voorbeden. Er zijn diverse sprekers, onder wie dominee Henk Poot, Israëlpredikant van Christenen voor Israël, en Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Muzikale medewerking verlenen Kees de Vreugd op piano en Martine de Vreugd op klarinet.

,,Jom Kippoer (Hebreeuws voor Grote Verzoendag) is in de Bijbel een dag van belijdenis van zonden", aldus ds. Poot. ,,Maar ook van de zekerheid dat God in zijn grote barmhartigheid onze schuld wil vergeven. Nog steeds wordt deze dag binnen Israël beleefd als een dag van boetedoening en diepe inkeer. Alles moet rusten als Gods volk zijn hart voor God opent die bekend is met al zijn overtredingen. Tijdens de Grote Verzoendag wordt ook het lijden voor Gods troon gebracht. Grote profeten als Daniël en Nehemia zijn Israël daarin tot voorbeeld geweest, toen zij in hun bede om verlossing zich ook verootmoedigden en hun zonden voor God beleden."

In verbondenheid met het Joodse volk roept Christenen voor Israël al enige jaren op om in deze tijd het lijden van al Gods kinderen in een bijeenkomst van verootmoediging tot God te brengen. Dominee Poot: ,,Op 13 september willen we in de Brugkerk samenkomen om daar in een liturgie van inkeer en belijden voorbede te doen voor Israël en voor de gemeente van Christus in de verdrukking. Wat dit laatste betreft gaan onze gedachten dit jaar in het bijzonder uit naar de christenen die zwaar getroffen zijn door de oorlog in Syrië."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie