Kwart eeuw woonbeleving in een architectuurwijk

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - In september wordt gevierd dat 25 jaar geleden in Amersfoort het besluit werd genomen een nieuwe woonwijk te bouwen die zijn weerga niet kende in Nederland. Ontwerper Ashok Bhalotra wilde een gezonde, veilige en vrolijke omgeving waar mensen zich thuis voelden en kriebels kregen om van te dromen.

Vijfentwintig jaar later kijkt en praat Archief Eemland graag over de beleving van Kattenbroek tijdens een Amersfoort in Gesprek. Jong en oud, nieuwe en bewoners van het eerste uur, worden uitgenodigd hun verhaal te vertellen. Onder leiding van gastheer Rob Smulders, programmaker en oud-bewoner van Kattenbroek, praten deelnemers over de wijk, de buren, de evenementen, de school, kortom; het dagelijks leven in een bijzondere wijk.

Aan tafel zitten naast Rob, een kunstkenner, een architect, een jonge muzikant, de oudste inwoner van de wijk en veel bevlogen bewoners. Op een scherm vertoont de organisatie tevens oude film- en fotobeelden uit het archief en van bewoners.

Deze Amersfoort in Gesprek op woensdag 18 september wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Maand van Kattenbroek. Meer informatie op www.archiefeemland.nl of op Facebook /25jaarkattenbroek.

De Coffeeclub wordt gehouden aan het Emiclaerhof 24 van 20.00 tot 21.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie