IVN publiekswandeling 'Bloemen langs het Valleikanaal'

28 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, houdt zondag 15 vseptember een publiekswandeling langs het Valleikanaal. De start is bij buurthuis 'Het Klokhuis' aan de Weberstraat 2. De gidsen van het IVN gaan samen met geïnteresseerden kijken naar de bloemen langs het Valleikanaal en naar de poelen die er vlakbij liggen. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee.

Het onderwerp van deze wandeling zijn de bloemen langs het Valleikanaal en de poelen die er vlakbij liggen. Het Valleikanaal is in 1939 gereed gekomen als afwateringskanaal voor de Gelderse Vallei. Tussen 2005 en 2010 is er veel aan de oevers gedaan om er een ecologische verbindingszone door de stad van te maken. De oevers zijn daarom minder steil gemaakt, er zijn veel soorten bomen gepoot en zaden van veel soorten bloemen gezaaid. Er zijn ook enkele poelen aangelegd.

De gidsen van het IVN kijken samen met de wandelaars naar het resultaat van al die inspanningen. Van brug naar brug komen minimaal honderdvijftig soorten planten voor. Water is landelijk thema van het IVN in 2013. Naast aandacht voor de functie van het Valleikanaal, wordt de vraag gesteld 'waar komt al dat water vandaan en waar gaat het naar toe?'

Meer informatie: IVN, tel. 033-4325700 of wandelingen@ivnamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie