Talent en top naast elkaar op Leusden Jazz

27 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - De derde editie van Dupaco Leusden Jazz vindt zaterdag 21 september plaats. Van zeven uur 's avonds tot één uur 's nachts treden op de podia in en naast de IJsbreker in Leusden jazzartiesten op.

Het bestuur van Stichting KIDS Jazz is er trots op aansprekende namen als Candy en Hans Dulfer, Peter Beets en Ruben Hein aan het publiek te presenteren. Voorzitter Stan van de Wildenberg: ,,Het is mede dankzij trouwe partners zoals Dupaco, NEH ICT Solutions en TCN Infra dat wij van zulke internationaal toonaangevende artiesten kunnen genieten in Leusden."

Maar ook Leusden zelf kent goede jazzartiesten. Twee daarvan staan dit jaar op het podium. Saxofonist Alexander Beets treedt over de hele wereld op met formaties als de Beets Brothers, Casey's Tenor Madness en met vocalisten als Deborah Brown en Paulette McWilliams. Zangeres Judith Nijland doet niet voor hem onder. ,,Zingen is natuurlijk altijd leuk, maar optreden op Leusden Jazz is voor mij extra bijzonder. De sfeer is altijd goed, het publiek super enthousiast, veel gezelligheid tussen de muzikanten onderling en na afloop kan ik gewoon op de fiets naar huis. Ik ben helemaal trots op dit festival in Leusden."

Daarnaast biedt Leusden Jazz graag een podium aan nieuwe, spannende samenwerkingen. Zo zijn daar Kris Berry en Perquisite. Zij hebben allebei een succesvolle solocarrière, maar bundelen nu hun krachten. Ze brengen op 20 september hun gezamenlijke album 'Lovestruck Puzzles' uit. De dag erna presenteren ze dit album op Dupaco Leusden Jazz.

Een andere bijzondere samenwerking is die van Saskia Laroo en de studenten van de Fontys Rockacademie. Deze opleiding stuurt een act naar Leusden om te bewijzen dat de school niet zomaar een bende rockers is. Het is vooral een bonte verzameling studenten, die zich laat beïnvloeden door vele genres en niet in de laatste plaats door jazz. De artiesten laten zien hoe gemakkelijk jazz en blues nog altijd te mengen zijn met rock 'n roll, hiphop en pop. Zij begeleiden trompettiste Saskia Laroo en maken hiermee de afsluiter van Dupaco Leusden Jazz tot een feest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie