Handwerkfestijn zamelt geld in voor kinderen met diabetes

15 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND/BUNSCHOTEN - Dankzij het Handwerkfestijn vonden velen handwerkmaterialen al een nieuwe eigenaar. Dit jaar vindt het evenement, dat geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers, alweer voor de zevende keer plaats. Op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom bij Landwinkel en Schenkerij De Kastanjeboom, aan de Zevenhuizerstraat 281 in Bunschoten.

Vanaf het prille begin was het voor de initiatiefneemster van het Handwerkfestijn, Marja Leijtens, duidelijk: de opbrengsten moeten gaan naar kinderen met diabetes type 1. ,,Mijn zoon heeft vanaf zijn derde jaar al diabetes. Als je dat van dichtbij meemaakt wil je er gewoon alles aan doen om bij te dragen aan de genezing van diabetes", aldus Marja. Zo is het Handwerkfestijn ontstaan. Inmiddels is het een evenement met veel bezoekers, schenkers en vrijwilligers. Er worden ook handwerkdemonstraties en workshops gegeven en er is een loterij van onder meer een Quilt en Tea Cosy.

Uiteraard kan Marja Leijtens het evenement dat vorig jaar maar liefst 10.000 euro opbracht niet alleen organiseren. Ruim dertig vrijwillige medewerkers zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden. Uit heel het land komen schenkingen op het gebied van handwerk- en handvaardigheidmaterialen. Deze materialen worden in het eerste weekend van september verkocht op het terrein van de familie van Middelaar. Ook dit jaar hebben zij hun erf weer belangeloos beschikbaar gesteld, zodat de tenten voor het Handwerkfestijn kunnen worden opgezet bij Landwinkel en Schenkerij De Kastanjeboom. Firma Pot Verhuizingen uit Amersfoort heeft de opslag gesponsord, zodat de honderden gevulde dozen met schenkingen kunnen worden opgeslagen tot de verkoop.

Bijdragen aan de genezing van diabetes type 1 kan door de markt te bezoeken, materialen te schenken, te sponsoren als bedrijf of natuurlijk een combinatie hiervan. Alles op het gebied van handwerk- en andere handvaardigheidtechnieken zoals boeken, materialen, tijdschriften, (bouw)pakketten, miniaturen en poppenhuizen blijven welkom. Maar ook bruikbaar gereedschap is welkom.

Meer informatie over het Handwerkfestijn op www.diabetesfonds.nl/handwerkfestijn.

Voor vragen, schenken van materiaal en aanmelden van sponsoren: Marja Leijtens-Smit Roeters, tel. 06-23738152 of marjaleijtens@kpnplanet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie