IVN publiekswandeling bij het Treekermeertje

5 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Op zondag 18 augustus organiseert het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, een publiekswandeling bij het Treekermeertje, op landgoed Den Treek-Henschoten. De start is aan de Heetvelderweg tegenover nr 6 (Kleine Ravenhorst) in Leusden. De gidsen van het IVN wijzen op de bloeiende heide en wandelen met deelnemers door de lanen in den Treek. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee.

In augustus bloeit de heide, daarom is het een goed tijdstip om in de buurt van het Treekermeertje te gaan kijken. Net als op veel plaatsen op landgoed Den Treek-Henschoten is daar veel ruimte gemaakt om heide te herontwikkelen. Het Treekermeertje met de schaapskooi is zelf niet toegankelijk, want het is een rustgebied voor dieren, waaronder sinds enkele jaren de zeldzame Nachtzwaluw, maar er is wel een verhoogd uitzichtpunt.

De natuurgidsen van het IVN wandelen door den Treek, door lanen met Amerikaanse eiken en oude beuken. In het verleden werden die lanen gebruikt om vee naar de heide te leiden. De heidegebieden vormen een groene verbinding voor kleine dieren, zoals de zandhagedis en de hazelworm. Het is een gebied waar vlinders graag vliegen, uilen en roofvogels goed kunnen jagen, en vossen en reeën leven.

Meer informatie: IVN, tel. 033-4630243 of wandelingen@ivnamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie