Bezoekersrecord voor Gaypride

5 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De elfde editie van de Gaypride Amersfoort werd gehouden onder ideale omstandigheden; een eindeloos zwoele zomerse avond. Maar wellicht dat deelnemers aan het nieuwe onderdeel, de Rainbow Run, daar anders over dachten. Desondanks liepen 150 sportievelingen mee in dit nieuwe onderdeel. Vanwege de warmte zorgde de organisatie in ieder geval voor extra drinkwater.

Het evenement trok zo'n zesduizend bezoekers tegenover vijfduizend vorig jaar. ,,Daarmee hebben we zeer waarschijnlijk een all-time bezoekersrecord te pakken", zegt Floor Visser, bestuurslid van de stichting Gaypride Amersfoort.

,,Het was voor ons natuurlijk superspannend om te zien of al die nieuwe onderdelen ook echt zouden werken. We moeten nog evalueren en er zijn natuurlijk altijd puntjes die beter kunnen, maar ik verwacht dat deze drie zeker voor herhaling vatbaar zijn."

De verbreding van het aantal onderdelen en locaties is volgens Visser ingezet om een bredere doelgroep aan te spreken. ,,Het feest op De Hof trok altijd één bepaalde doelgroep; jongeren die van dansen houden. Nu proberen we ook oudere bezoekers te trekken. We hopen een feest te realiseren waar iedere Amersfoorter wel iets van zijn of haar gading in kan vinden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie