Argentijnse Tango vindt plekje op Plazas Latinas

2 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Karin Venverloo, docente van de school voor Argentijnse tango Cheek2Cheek, heeft zich ingespannen om veel tango te programmeren op het Latijns Amerikaanse festival Plazas Latinas dat dit jaar als alternatief voor de Dias Latinas wordt gehouden. In het programma is er nu Argentijnse Tango om naar te kijken, luisteren en dansen.

Karin betreurt het afblazen van de Dias Latinos; vanaf haar start in 2002 heeft ze ieder jaar voorstellingen, workshops en salons mogen verzorgen. Dit alternatieve programma, Plazas Latinas, is een eerbetoon aan de stad waar Latijns Amerikaanse muziek en dans steeds belangrijker wordt.

Bij de Plazas Latinas wordt er gedanst op de Groenmarkt op zaterdag 17 augustus bij het concert van Trio Tangata, waar Cheek2Cheek een mobiele dansvloer regelt (en misschien een workshop). Diezelfde avond is er een salon in het Rietveld Paviljoen aan de Zonnehof 8. Voor beginners is er voorafgaand aan deze salon in het Rietveld Paviljoen een gratis introductieles, zodat iedereen bij de salon kan meedansen. Op zondag zijn er demonstraties op de Hof om 13.00 en om 15.00 uur en een miniworkshop om 14.00 uur.

Gedreven door haar eigen passie wil Karin iedereen laten kennismaken met de Argentijnse tango. Voor haar is de tango een belangrijk onderdeel van haar leven. ,,De tango is een dans waarin twee zielen elkaar ontmoeten. Vrijheid in het ritme en in beweging, dus zonder vaste pasjes. Zolang de partners elkaar aanvoelen en inspireren, heb je een fantastische dans."

Er is ook een gratis proefles voor beginners op woensdag 11 september om 19.00 uur. Direct diep duiken in de tango kan ook: op 14 en 15 september staat een beginnersweekend (bootcamp) gepland. De inschrijving hiervoor is geopend. Zeven uur les in één weekend, zodat de deelnemers direct een flinke basis hebben en naar een oefenavond of salon kunnen. Daarnaast zijn er nog twee initiatieven van Anita Ruiter: 1 september in Boerderij Sneul en 14 september in de Tuin in Leusden.

Ervaren dansers kunnen kennismaken met de twee nieuwe docenten van Cheek2Cheek tijdens de proeflessen voor dansers op 10 en 11 september. Het complete programma staat op de website www.cheek2cheek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie