Voldoende draagvlak vernieuwing De Ganskuijl

29 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Om de vernieuwing in het gebied De Ganskuijl mogelijk te maken moet een deel van de flats aan de Ganskuijl gesloopt worden. Inmiddels is volgens de Alliantie bekend dat 70 procent van de bewoners akkoord is met de sloop van negentig woningen. De Alliantie heeft hiermee voldoende draagvlak, wat een belangrijke voorwaarde is om de plannen uit te voeren.

Op de plek van de gesloopte flats aan de Gasthuislaan 55-113 komen 54 nieuwe eengezinswoningen. De vier flats aan De Ganskuijl worden aan de binnen- en buitenzijde ingrijpend aangepakt. Ook het openbaar gebied wordt opnieuw ingericht, waarbij het gebied het glooiende karakter en de groene uitstraling behoudt. In het stedenbouwkundig plan is rekening gehouden met de cultuurhistorische waarde van het gebied. Dit betekent dat er veel aandacht is voor architectuur en de samenhang met de omgeving.

Alle bewoners uit het gebied krijgen een urgentieverklaring voor een andere woning. Ook de huurders van de woningen die ingrijpend worden vernieuwd. De bewoners zijn hierover geïnformeerd op informatieavonden en via een nieuwsbrief. Tijdens individuele gesprekken heeft de Alliantie de plannen en de gevolgen met alle bewoners van het gebied persoonlijk besproken.

Vervolg

Nu het vereiste percentage van 70 procent akkoord voor de sloop is bereikt is, wordt het stedenbouwkundig plan in september 2013 voor besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarna wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt voor het gebied. Na vaststelling van het bestemmingsplan kan de uitvoering van de sloop, nieuwbouw en verbouw starten. Naar verwachting zal dat eind 2014 zijn.

Het gebied De Ganskuijl is onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met dit programma steken bewoners, organisaties, woningcorporaties en gemeente samen energie in prettig en veilig wonen, werken en leven in buurt en wijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie